Új poggyászszabályok a Ryanairnél és Wizzairnél

Tetszik? Oszd meg:

Lassan félévente változnak a magyar utazók körében legnépszerűbb fapados légitársaságok poggyászszabályai. A bejegyzésben összefoglaljuk a legújabb változtatásokat, hogy biztosan ne érje meglepetés a repülőtéren. A darabszám mellett a poggyász méretére és súlyára is figyelnünk kell.

A változtatásokkal mindkét légitársaság esetében a beszállítás gördülékenységét növelését, a késések visszaszorítását célozzák meg.

Ryanair poggyász

2018. november 1-től a Standard kategóriájú jegyet vásárló utasok egyetlen, 40 x 20 x 25 centiméteres, hátizsákméretű kézipoggyászt vihetnek a gépre. Korábban a három repülőjegy árkategória közül a legolcsóbbat választók számára is adott volt a kis hátizsák melletti gurulós poggyász ingyenes szállításának lehetősége (amit beszálláskor újabban levittek a csomagtérbe).

Az új szabályok értelmében ez már csak akkor lehetséges, ha Check-in poggyász (Check-in Bag) szolgáltatást vásárolnak a foglaláskor 8, a Ryanair applikációban 10, vagy beszálláskor 25 fontnak (9000 HUF) megfelelő összegért. A második csomag maximum 10 kilogramos lehet.

A jövőben csak az elsődleges beszállás (Priority, amit a drágább árkategóriájú repülőjegyek már alapból tartalmaznak) szolgáltatást vásárlók gurulós csomagjai mennek a fedélzetre, a többiekét a check-in pultnál fel kell adni még a biztonsági ellenőrzés előtt. A szemptember 1. után indított vásárlások során fogunk a fenti opciókkal találkozni. A gépekre maximum 95 darab Priority utas csomagjai férnek, ami a cég eddigi statisztikái szerint elég lesz.

A Ryanair magyar felületeire a friss szabályok még nem kerültek fel.

Wizzair kézipoggyász szabályok

A Wizzair esetében egy darab, 55 x 40 x 23 cm méretű, ingyenes kézipoggyásszal utazhatunk. Ha ez a táska nagyobb 40 × 30 × 18 centiméternél, ezt az egyetlen táskát is fel kell adni az utasfelvételi pultnál, még a biztonsági ellenőrzés előtt.

WIZZ Priority szolgáltatás megvásárlása esetén egy 55 x 40 x 23 cm méretű és egy max. 40 × 30 × 18 centiméteres táska vihető a gépre.  A 40 × 30 × 18 centiméternél kisebb, ingyenesen a gépre vitt táskát az ülés alatt (!) kell elhelyeznie mindenkinek. A WIZZ Privilege Pass, a WIZZ Go vagy a WIZZ Plus repülőjegyek magukban foglalják a WIZZ Priority-t.

Kíváncsiak várjuk a folyamatos variálás és bújtatott drágítás hatását a cégek 2018-2019-es utasszámaira. Alternatívák összehasonlítására ajánljuk a Morton’s Travel repülőjegy keresőjének használatát!

 

Bővebb információ a Ryanair aktuális, csomagokkal kapcsolatos szabályairól itt. Angolul friss infókkal itt.

Bővebb információ a Wizzair aktuális, csomagokkal kapcsolatos szabályairól itt.


Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel tudunk olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.

Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.