Ha van megtakarítása, gazdagabb az amerikaiak 34%-ánál

Tetszik? Oszd meg:

A hitelekről már ne is beszéljünk. Az amerikai pénzügyi kultúra egyes elemei itthonról nézve furcsák, sőt érthetetlenek lehetnek. Az ország gazdaságába és bankredszerébe vetett hitet mutatja, hogy a különféle hitelek (értsd: az égvilágon mindenre) felvétele az Amerikai Álom szerves, szinte elkerülhetetlen részét jelentik. Nem véletlen, hogy a világ legfontosabb banki központjaként ismert Wall Street meglátogatása egy New York-i utazás szinte kötelező eleme.

Mutatjuk a számokat, meg fog lepődni!

Megtakarítások, hitelek Amerikában

wall street amerikai gazdasag megtakaritasok adossag 2 mustang

Amerikai sztereotípiák egy tökéletes képben összefoglalva

A CNBC számolt be róla, hogy az amerikaiak 34%-ának, mintegy 110 millió főnek közel nulla megtakarítása van, Annyi hibát azért találtunk az általuk idézett, 7000 fő megkérdezésével végzett felmérésben, hogy megtakarítási számlán tartott pénzről van szó, azt azonban nem kérdezték, hogy készpénzben, aranyban, stb. tettek-e félre pénzt.

Újabb 35% rendelkezik kevesebb, mint 1000$ (270-280 ezer forint) banki megtakarítással. A kettő együtt a lakosság közel 70%-át adja. Hogy lehet mindez? Úgy, hogy az amerikai kultúra szerves részét képezi a költekezés, a családtagonként egy darab, lehetőleg nagy méretű autó birtoklása, és a gyakran a lehetőségeknél sokkal nagyobb ház megvásárlása. 45-54 éves kora között egy átlagos amerikai közel negyvenmillió forintnak megfelelő hiteltartozással rendelkezik, ez ráadásul teljesen normális, az Amerikai Álom szinte kötelező velejárója. Gyakran elhangzó kritika az Államokkal kapcsolatban, hogy a főváros valójában nem Washington, D.C, hanem a Wall Street nehány háztömbje.

A Egyesült Államokban 7,25$ ( kereken 2000 forint a mai napon) óránként a szövetségi minimálbér, ennyit azonban mindössze a munkavállalók 3-4%-a kap, az országos átlagkereset a Wikipedia szerint 2017-ben évi 8,5 millió forintnak volt megfelelő. A megtakarítások gyanúsan alacsony összege annak köszönhető, hogy a családok kiadásai és hiteltörlesztői együtt felemésztik a bevételeiket. Az utóbbi évtizedek meredek ingatlanár-emelkedése azonban amerikában is jót tett a házzal, lakással rendelkezők vagyoni helyzetének még akkor is, ha megtakarítási számlával esetleg nem rendelkeznek.

A Wall Street

wall street charging bull bank amerikai utazás new york látnivalók mortons travel utazási iroda

A híres Wall Street-i bika, a bankok és a tőzsde hatalmának szimbóluma

A közeli Trinity Church-csel és Manhattan déli részének egyéb látnivalóival együtt kulturális szempontból is remek programot kínál, amelyet érdemes New York felfedezése közben útba ejteni. Keleti parti csoportos útjainkon a helyszínen, magyar nyelven ismerheti meg történetét és jelentőségét, közönségkedvenc idegenvezetőink történeteink keresztül.

A Wall Street a régi holland városfal utcájáról kapta a nevét, amely itt húzódott, és a város északi határát jelezte. Az ember teljesen elfelejtkezik róla a helyszínen, hogy ez az óriási, nyüzsgő metropolisz valaha egy apró településként kezdte. A Wall Street napjainkban az USA gazdasági és pénzügyi erejének jelképe, neve összeforrt a részvény- és pénzpiacokkal, annak ellenére, hogy a tőzsde főbejárata napjainkban már a Broad Streeten van. Az utcát, a környéket és a pénzügyi negyedet is szokás így nevezni.

forrás


Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel tudunk olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.

Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.