A világ legdrágább strandja

Tetszik? Oszd meg:

Az utóbbi napokban jónéhány magyar portálon is megjelent az idei Beach Price Index statisztikája, benne a brutálisnak tűnő strandolási költségekkel a világ tengerpartjairól. Az embernek az az első gondolata, hogy a belépő kerül ennyibe, azonban többről van szó: Egy teljes napi “tökéletes” strandoláshoz szükséges kellékek ára is felszámításra került.

A Top 10-es lista 2018-ban a következőképp áll fel:

  1. Anse Vata, Új-Kaledónia
  2. Finale Ligure, Olaszország
  3. Yanaha Maehama Beach, Japán
  4. Salanas Cagliari, Szardínia, Olaszország
  5. Waikiki, Hawaii, USA
  6. South Beach, Florida, USA
  7. Main Beach, New York, USA
  8. Plage de Pampelonne, Franciaország
  9. Manly Beach, Ausztrália
  10. Seljesanden Beach, Norvégia
Plages_de_Noumea_Nouvelle_Caledonie_1920x540

Anse Vata, Új-Kaledónia

A Franciaországhoz tartozó szigetcsoport 1500 kilométerre Keletre található Ausztráliától, ennek fényében talán nem meglepő, hogy az Új-Kaledónia fővárosában található Anse Vata beachen lett idén a legdrágább a statisztikához figyelembe vett összes termék és szolgáltatás megvásárlása. Ezek a következők voltak: egy 30-as naptej, egy ásványvíz, egy üveg sör, egy jégkrém, egy étkezés innivalóval és desszerttel, belépő, napernyő és nyugágy bérlése.
A tippünk az, hogy Norvégia csak azért nem jutott feljebb a listán, mert annyira északra található Selje települése, hogy nem igazán van szükség naptejre és napernyőre. A lista legolcsóbb strandjait Vietnámban találjuk, itt már 4000 forint körüli összegből kijönnénk.

 


Mit szólna egy tengerparti pihenéshez? Legyen bármilyen fázisban a szervezés, fogunk tudni olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.