Újdonság az utazásban – itt az okosbőrönd

Tetszik? Oszd meg:

Tűnt már el csomagod szőrén-szálán? Volt már úgy, hogy elfelejtetted a bőröd biztonsági kódját és feszítővassal kellett szétfeszegetni? Futkostál már fél órát egy nagyobb reptéren, hogy kiderítsd hol a csomagod? Ha igen, akkor idén jobb, ha spórolsz és veszel egy okosbőröndöt.

Az okosórától az okosparókáig egyre több dologba kerül elektronika. Miért éppen a bőrönd lenne kivétel? Most egyszerre több cég is megjelenik olyan bőrönddel, amelyet kütyükkel dobtak fel.

Az alap a követés – az okosbőrönd egy applikáció segítségével csatlakozik a mobilodhoz, és térképen jelzi, merre jár éppen a világon. Ez nem csak akkor jön jól, ha ellopták, de segíthet abban is, hogy kiderüljön a csomag is elérte-e csatlakozást, vagy csak te. Akinek csak ennyire van szüksége, annak nem is kell egy teljes okoskoffert venni, elég egy LogLic nevű kütyü, ami pont ezt tudja. Ez hamarosan a boltokba kerül – ára pedig potom 70 dollár lesz. A Samsonite ezt már beépíti új bőröndjei egy részébe – amiket GeoTrakR néven 299 dollárért dob piacra.

Egy igazi okoskoffer ennél akár sokkal többet is tudhat. A SpaceCase1-ben, amit novemberre a karácsonyi szezon idejére várnak, lesz digitális mérleg, biometrikus azonosító (hogy csak a gazda nyithassa fel) és sok más apróság. Az ára viszont közel sem visszafogott, 700 USD.

Ugyanennyibe kerül az Andiamo IQ, ami a már ismert funkciókon felül pl. egy beépített, de kivehető usb-s póttöltőt is tartalmaz.

Így aztán nem is lehet kérdés, hogy utazó barátunknak mit hoz a Jézuska!


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.