Új csillaggal a tetején várja a látogatókat a Rockefeller Center karácsonyfája

Tetszik? Oszd meg:

A Rockefeller Center karácsonyfájának csúcsán idén a lengyel építész, Daniel Libeskind és az osztrák Swarovski közös munkájából született új csillag tündököl. A Libeskind tervei alapján készült sokágú csillag súlya majdnem eléri a 400 kg-ot, átmérője pedig több, mint három méter. Hetven ágán 3 millió kristály csillog.

A csillag közepe, amelyet 70 alumiűíníum darab és számos LED-es világítóegység alkot, egy Rhode Island-i gyártóközpontból került New Yorkba, az üvegből, különböző kristályokból és szintén LED-es világítóegységekből álló, hetven ágat pedig egyesével szállították
Manhattanbe. A csillag végső formáját azonban csak a Rockefeller Centernél nyerte el. Libeskind kristálycsillagát Michael Hammers csillaga előzte meg. Az aacheni származású művész az általa tervezett csillag felavatása óta minden évben New Yorkba látogatott, hogy részt vegyen a felkapcsolási ceremónián. Hammers csillaga most átkerül a tiroli Wattensben található Swarovski központjába, ahol az ékszergyártó cég kiállításának részeként tekinthetik meg majd a látogatók.

A Manhattan közepén elhelyezett karácsonyfa november 28-án borult fénybe, a felkapcsolási ceremóniát a tv élőben közvetítette. A karácsonyfa állítás a Rockefeller Centernél évtizedes hagyomány az Egyesült Államokban; egészen 1931-ig nyúlik vissza.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.