Turizmus-ellenes tüntetések Mallorcán

Tetszik? Oszd meg:

A hétvégén helyi lakosok tüntetéseket szerveztek Mallorca repülőterén és a főváros, Palma utcáin. A szervezők az óváros hoteleinek falára “A turizmus megöli a várost” szlogeneket festettek. A demonstráció célja a figyelemfelhívás volt: Szerintük elviselhetetlenné kezd válni a turisták száma, ráadásul az újabb és újabb hotelek, szálláshelyek kiszorítják a sziget lakosságát a városaikból. Az akció természetesen semmilyen fennakadást nem okozott a pihenni vágyók életében.

mallorca-tuntetes-strand-tengerpart-utazas-utazasi-iroda2

A népszerű Mallorca

Csak az utóbbi 7 évben 50% növekedés volt a szigetre érkezők számában, csúcsidőszakban napi tízezren landolnak repülővel a Tolna megye területű szigeten. Az idén már Ibizán, Barcelonában is voltak hasonló tüntetések, a tavalyi évben pedig több olasz és spanyol városban is az utcára vonultak a turizmus robbanásszerű növekedését rossz szemmel nézők. Az 55 ezer lakosú Velencébe tavaly például 20 millió turista érkezett, az árak növekedése, a tömeg okozta problémák miatt helyi lakosként közel élhetetlenné vált az 1600 éves város. Dubrovnikban idén már korlátozzák az óvárosba engedhető látogatók számát, mivel egyes nyári napokon járhatatlanná váltak az óváros utcái.

Nemcsak a helyiek, hanem a népszerű úti célt választó utazók számára is kellemetlen a nagy tömeg, a végtelen sorbanállás, a lárma, a zsúfoltság. Húsz év alatt világszinten háromszorozódott (!) a turisták száma, a meredeken emelkedő trendet csak a globális gazdasági válság tudta lassítani 2008-2010 között.

A megoldást utazóként az jelentheti, hogy a legnépszerűbb helyekre csúcsidőszakon kívül utazunk, és egy-egy ország vagy város kevésbé ismert, méltatlanul elhanyagolt részeit is felfedezzük. A Morton’s blog felületén a következő hónapokban a legnépszerűbb desztinációk kevésbé ismert csodáit is bemutatjuk, utazási tanácsadóink jóvoltából pedig tanácsokkal szolgálunk a foglalással és előkészületekkel kapcsolatban. Ha kérdése merül fel utazási témában, nyugodtan keressen minket Messengeren, örömmel segítünk, vagy válaszolunk a kérdéseire.

 


Kérdezzen szakértőinktől egyes úticélok zsúfoltságával kapcsolatban! Egész évben várjuk repülőjegyekkel és csoportos utakkal! Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel fogunk tudni olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen minket! Állunk rendelkezésre Messengeren! 

Forrás: telegraph.co.uk és hazai hírek


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.