Titokzatos vízalatti világ a nevadai sivatag közepén

Tetszik? Oszd meg:

A Hoover-gát megépítése az emberi találékonyság és a technika csodája volt a múlt század első felében. Bár ma már nem a világ legnagyobb vizierőműve a sivatag közepén emelt gát, ami árammal és vízzel látja el Las Vegast, ma is lenyűgöző – hát még az, ami mögötte van.
Lake Mead At Historic Low Levels As Drought Continues In Western US
Egy tó a sivatag közepén, már ez önmagában is elég lenne ahhoz, hogy érdekes legyen a hely. A nevadai sivatagban járunk, a világ legforróbb és legszárazabb sivatagában – nem messze a Halál völgyétől. De Lake Mead zöldeskék vize a forróságban is kellemesen hűvös. A mély tavat az emberi kéz alakította ki, de meglepően természetesnek látszik – és az emberek be is lakták rendesen. A partján fürdőző családok, rajta pedig nyaralók egy valódi lapátos gőzösön, a Desert Princessen. Ez végül is nem meglepő, hiszen ahol víz van és meleg, ott nyaralók is vannak. De mit látunk, ha lemegyünk a víz alá?
__________n1__________n6
__________n2
Nos, ez az, ami még érdekesebb. A tóban ugyanis kiválóan lehet búvárkodni. A kagylók már birtokukba vették a helyet, de moszatból még mindig sokkal kevesebb van, mint másutt, így kiválóan lehet látni. A víz alatt pedig a korábbi szárazföldi sziklaformációk egészen különös fénybe kerülnek, hihetetlen látványt nyújtanak. És, bár nem évszázados kalózhajók, de bizony roncsok is vannak a víz felszíne alatt. Egy második világháborús Caltalina hidroplán a legérdekesebb látvány, de vannak kisebb-nagyobb vitorlások is. És minden meglepően épen, így hatalmas élményben részesítve azokat, akik kedvet kapnak egy kis sivatagi búvárkodáshoz.
__________n3__________n6

__________n8DIGITAL CAMERA

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.