Hogy lehetnek túl nehezek a csomagok a Ryanair járatán?

Tetszik? Oszd meg:

A tegnapi napon két hét alatt másodjára indult a Ryanair Budapest-Las Palmas (Gran Canaria) járata a csomagok egy része nélkül útjára a budapesti repülőtérről, ezúttal már az utasok komoly felháborodása és ellenállása mellett. A bejegyzésben összefoglaljuk az eddig ismerhető okokat.

0723 gran canaria ryanair botrany mortons travel utazasi iroda blog repulojegy

Gran Canaria, Kanári-szigetek

A fapados légitárság múlt héten még a reptéri infrastruktúra meghibásodását okolta a problémáért, tegnap azonban már súlyproblémákra hivatkoztak. Itt merül fel a teljesen jogos kérdés: Mégis hogyan lehetséges, hogy az eladott jegyekhez tartozó csomagokat nem bírja el a repülőgép?

Gran Canaria a Kanári-szigetek egyik kedvelt úti célja, az emberek pihenési, kikapcsolódási céllal utaznak, nem pedig a fapadosok esetében jellemzőbb néhány napos városlátogatásra vagy üzleti útra. Ez az első “hiba az egyenletben”, ugyanis a cég a korábbi tapasztalatok és a jegyeladások alapján tippeli meg, hogy mennyi bőrönddel, mekkora súllyal számolhatnak az aktuális járaton. Az utóbbi hetekben valószínűleg a megszokottnál többen utazhattak egy vagy több bőrönddel, ami miatt a gép túl nehéz lett.

A gép saját súlya mellett az üzemanyag, a személyzet (és az akciós parfümök!), az utasok és a csomagok adják a gép teljes súlyát. A nagy súly ráadásul a fogyasztást is jelentősen növeli, főleg a Kanári-szigetek felé tartó úton jellemző szembeszélben, így még az üzemanyag mennyiségével is lehetnek problémák. A fenti elemek közül egyedül a csomagokon tudott a Ryanair “spórolni”.

Az utasok felháborodása persze teljesen érthető, ki akarná a kifizetett csomagjai nélkül tölteni a nyaralás felét!?

A megoldást természetesen nem mi fogjuk megadni, de valószínűleg a helyek korlátozása oldhatja fel ezt a nagyon kellemetlen helyzetet, hiszen a cég Boeing 737-800 repülőgépei a több, mint 3500 kilométeres távolságra szükséges üzemanyag súlya mellett véges kapacitásúak.

forrás


Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel tudunk olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.

A Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.