Poggyász késése esetén is jár kártérítés

Tetszik? Oszd meg:

0725 repuloter csomag keses poggyasz karterites legitarsasag ryanair fapados mortons travel utazasi iroda blog

Az utóbbi hetekben megnövekedett poggyászkésésekre reagált a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ), civil fogyasztóvédelmi szervezet.

A Montreali Egyezmény értelmében a poggyászok szállítása közben bekövetkező megsemmisülés, elvesztés, kár vagy késedelem esetén a fuvarozó felelőssége utasonként jelenleg körülbelül 390.000 forint nagyságú kárra korlátozódik. Az utazó kötelessége azonban bizonyítani, hogy mekkora kár érte. Fontos, hogy amennyiben a csomagok késése miatt bármit vásárolnunk kell, kérjünk számlát a pénztárnál, hogy később be tudjuk vasalni a légitársaságon.

Az utóbbi két hét budapesti tapasztalatai alapján fontos, hogy a legalapvetőbb holmikat, vagy legalább egy részüket, érdemes a kézipoggyászban magunknál tartanunk. A Morton’s utazási szakértői állnak rendelkezésre Messengeren vagy egyéb elérhetőségeinken, ha utazással, repüléssel kapcsolatos kérdései lennének!

A Szövetség megjegyzi, hogy a napokban hírekbe került fapados légitársaságnak például nincsen telefonos magyar nyelvű ügyfélszolgálata, sem magyarországi címe, ahová fordulhatnának az utasok. Ez fogyasztóvédelmi szempontból aggályos, és szabályozói beavatkozást igényel, ami egyébként egy vizsgálat indításának szintjén már meg is kezdődött.

forrás


Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel tudunk olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.

Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.