A Nagy Tavak – tengerpart a kontinens szívében

Tetszik? Oszd meg:

Ha Amerikában gondolunk vízparti nyaralásra, elsőként Kalifornia vagy Florida tengerpartjai jutnak eszünkbe, meg másodikra és harmadikra is. Pedig Amerikában vannak a világ legnagyobb tavai, amelyek nyaranta igazi tengerparti élményt kínálnak.

Huron-tó, Michigan-tó, Erie-tó, Felső-tó, Ontario-tó – Amerika nagy tavai sok szempontból tartoznak a legek közé. A legnagyobb édesvizű tavak a világon, és itt van a világ legnagyobb édesvízi szigete is, az Isle Royal, amelyen magán is több, mint száz kis tavacska van. 1,5 millió embernek adnak munkát, és 40 millió embert látnak el ivóvízzel, sőt, a Niagara vízesésre épült elektromos erőmű folytán árammal is. Partjukon fekszik Észak-Amerika két vibráló csodás nagyvárosa, Chicago, a modern építészet bölcsője, és Toronto, Kanada üzleti központja. Így aztán hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a nagy tavak valamiféle ipari csatornák, ahol teherhajók cikáznak és szennyezett a víz. Pedig dehogy. Nyaranta a tópartok megtelnek élettel, és bulis üdülőhelyek, nyugodt öblök, nemzeti parki sétautak várják a kikapcsolódni vágyókat.

Hogy mindezt bizonyítsák, a Pure Michigan, a tó idegenforgalmi ügynöksége fotópályázatot hirdetett a legszebb nyári strandfotóknak. És íme, az eredmény. Igazán lenyűgöző:

to1

Grand Haven State Park Beach – a legszebb napnyugta.

t02

Empire Beach – Elberta mellett található a strand, és – ahogyan a képen is látjuk – ez Amerika leginkább kutyabarát helyeinek egyike. Nemhogy nincsenek kitiltva négylábúak, de egyenesen örömmel fogadják őket, még akkor is, ha néha megfáradnak a játékban.

t03

Sleeping Bear Dunes National Lakeshore – 65 mérföld, majd száz kilométer hosszan nyúlik el az elképesztő szépségű homokos part, amelyet egyszer Amerika legszebb helyének is nyilvánítottak.


to4

Manistique – A kép jól fejezi ki a családi idillt, ami ezen a parton várja a turistákat. Nem csak  a parti élmények miatt – sok látnivaló is van a környéken.  Fayette, egy 19. századi szellemváros, egy – állítólag valóban szellemek járta – világítótorony a Seul Coix Point, és egy a Kitch-iti-kipi forrás.

r05

 Rogers City – Raquel Welsh kedvenc partja volt, ahol – ez azért nagyon ritka a világon, és talán ezért is tetszett neki – rózsaszínbe hajlik a homok színe. Nem csak pihenni lehet itt, hajózni és horgászni is kiváló.

to6

És a győztes – Silver Lake Sand Dunes


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.