Miért nem vezet autót 25 év múlva senki Amerikában?

Tetszik? Oszd meg:

Hiszen a következő években valószínűleg szép lassan átveszik az uralmat az önvezető autók és az alternatív  közlekedési megoldások. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy a jövőben egyenesen betiltják az ember által vezetett gépkocsikat.
Jamais Cascio, az Institute for Ethics and Emerging Technologies munkatársa arról beszélt a Business Insider-nek, hogy a jövőben valószínűleg úgy fogunk tekinteni az autókra, mint manapság a lovakra vagy a lovaskocsikra. Mint egyfajta kedvtelésből űzött, de igazából szükségtelen hobbira.
Véleménye szerint egész egyszerűen nem lesz rájuk szükségünk. Minek autót vezetni, ha magától elvisz a megadott címre önműködő járművünk? Sokkal biztonságosabb, kényelmesebb és valószínűleg gyorsabb is lenne. Ez főként azonban a városokra és a sűrűn lakott régiókra lesz csak igaz, a nagyobb távolságokat feltehetőleg majd a lassan elterjedő végtelenül gyors vasutakkal fogjuk áthidalni.
Hasonlóan gondolkodik Elon Musk is, a Tesla vezérigazgatója, bár ő egy lépéssel tovább is megy: szerinte hamarosan eljön az idő, amikor egyenesen tiltott lesz az embereknek autót vezetni. “Túlságosan veszélyes, nem engedhetjük, hogy egy ember vezessen egy kéttonnás óriást” – mondta Musk az Nvidia egyik eseményén.
Beszélt arról, hogy az egész autóipar – a Teslával és a Google-el az élen – az önvezető gépjárművek irányába halad. Ez pedig egy olyan óriási iparág, amely lassan ugyan, de utat tör magának. Mostantól húsz évre feltehetőleg szükség lesz arra, hogy a jelenlegi autókat lecseréljék gazdáik a biztonságosabb verzióra. Elképesztően sokan halnak meg évente az utakon, a balesetek legnagyobb része pedig emberi hibából fakad, így aztán rengeteg életet menthetnek meg az önvezető autók.

Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.