Meseház a világ végén – Alaszka

Tetszik? Oszd meg:

Alaszka legkülönösebb házának sajátos története van, de ha csak a képeket látjuk, már akkor tündérmesében érezzük magunkat.
A ház gyakorlatilag a világ végén van, Willow és Talkeetna között. Willow kicsiny település Anchorage-tól valamivel északra. A nagy aranyláz idején települtek ide aranyásók. Hogy a házat, ami a település központjától jó fél órányira fekszik ki építette, ma már senki sem tudja. Bár alig néhány évtized telt el az építés óta, a történet inkább legendának, mint valóságnak hat – de hát maga a ház sem tűnik valóságosnak. Egyszóval a legenda egy megszállott öregemberről szól, aki akkor kezdte építeni a házát, úgy, hogy a szomszédos hegyre legyen jó kilátása, amikor épp egy jó nagy erdőtűzön voltak túl, és a környékbeli fenyőerdő éppen csemete  volt. Ő ragaszkodott a látványhoz, a fák meg egyre csak nőttek. Így került a házra egyre több emelet. Tíz év alatt éppen tizenkettő.
____1
Aztán vagy a fenyők nem nőttek tovább, vagy a tulajdonos halt meg.  A ház mindenesetre üresen állt – a pusztulás pedig még mesésebbé tette. A környékbeliek el is nevezték Dr Seuss házának – a doktor egy Amerikában híres meseíró, aki misztikus történeteivel hódította meg gyermekek nemzedékeinek képzeletét. A ház azóta ismét magántulajdon lett, bár máig nem lakik ott senki. Így erősen kérdéses – különböző fórumokon különböző dolgokat mondanak –, hogy meg lehet-e közelíteni. Az útról viszont  jól látszik az épület – így aki arra jár, megcsodálhatja, de azok is megnézhetik, akik vonattal utaznak Anchorage és Fairbanks között, mert jól látszik a vasútról is.
Mi egy videót is ideillesztünk róla:

Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.