Közlekedési nehézségek Spanyolországban

Tetszik? Oszd meg:

A napokban Spanyolországba utazók számára fontos információ lehet, hogy a taxis szakszervezetek sztrájkja miatt közlekedési nehézségekre számíthatnak több nagyvárosban is. A tiltakozás az Uber és más közösségi személyszállító applikációk szigorúbb szabályozásának érdekében folyik. A következő időszakban érdemes városlátogatások esetén a tömegközlekedést előnyben részesíteni.

Gran Via de les Corts Catalanes madrid taxi barcelona

A széles út a Gran Via (de les Corts Catalanes), város egyik ütőere

Barcelonában napok óta 1500 autó blokkolja a forgalmas Gran Vía-t, Madridban pedig a város legfontosabb sugárútjának számító Paseo de la Castellanát zárták le, a buszok sávja mellett egyetlen másikat szabadon hagyva. A két nagyvárosból további spanyol városokra is átterjedt a tiltakozás, Valencia, Bilbao és Sevilla is 48 órás sztrájkot hirdetett.

Madrid és Barcelona határozatlan idejű forgalomkorlátozásai ellen a tömegközlekedés sűrítésével próbálkoznak, főleg a reptéri, illetve a busz- és vasútállomásokra hordó járatok esetében.

A sztrájk célja, hogy a hatóságok szigorúbban szabályozzák a taxisok riválisait, mondván ezek a sofőrök ugyanolyan személyszállítást végeznek mint ők, csak kevesebb engedélyre van szükségük. A másik fél természetesen a verseny gátolásával vádolja az időről-időre uberesek elleni erőszakra vetemedő tiltakozókat.

forrás

 


Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel tudunk olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.

Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.