London lenyűgözi: Ripley’s hiszed vagy nem?

Tetszik? Oszd meg:

A név ismerős lehet a magyar könyvesboltok kínálatából, a „Ripley’s hiszed vagy nem?” legtöbbször a Guinness Rekordok Könyve mellett található a polcokon, ami nem véletlen.

Robert Ripley igazi világutazó volt az 1900-as évek elején és annyira megihlették a világ szokatlan helyei, szokásai és néha lakosai is, hogy ezekről kezdett el egy újságban rovatot vezetni ’Ripley’s Believe it or Not!’ címen, majd ebből nőtte ki magát később a múzeum ötlete is.

Londonban számos méltán érdekes látványosságot ismerünk, viszont nem véletlen hívják a Ripley’s-t a legmeghökkentőbbnek. Az épület hat szinten több mint 700 kiállítási darabot mutat be, nem is akármilyeneket! Összefoglalni szinte lehetetlen, hogy mennyi érdekesség, furcsaság és megdöbbentő tárgy kapott helyet a múzeumban, de azért megpróbálunk egy kis ízelítőt adni.

3

Láthatunk művészeti alkotásokat, mint például Michael Jackson portréja cukorkákból kirakva vagy gyufaszálakból épített Tower híd. De ki ne akarná összemérni magát a világ egykor élt legmagasabb emberével, vagy mérlegre állni a föld legnehezebb férfija mellett? Látott már valaha kétfejű borjút? Vagy az Amazon vidékéről származó zsugorított emberfejeket? Meghökkentő, nemde? Pontosan ezért imádják az utazók – gyerekektől az idősekig.

Ha valami újat szeretne látni Londonban, ne tétovázzon, mindenképpen látogasson el a Ripley’s-be! Ezt akár az általános múzeumi nyitvatartási időn túl is megteheti, mivel a legtöbb látványosságtól eltérően minden nap éjfélig tartanak nyitva.

4


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.