Las Vegas gyerekekkel? Igen!

Tetszik? Oszd meg:

Las Vegasról elsőre a szerencsejáték jut az eszünkbe. Másodszorra a gyors házasságkötés, amit – legalább is filmekben – azonmód meg is bán az ifjú párból legalább az egyik. Ezek közül egy sem tűnik igazán gyermekbarát tevékenységnek. Meglepődnek-e hát, ha azt mondjuk, Vegas a világ egyik legjobb helye, ha valaki kiskorúakkal akar kirándulni.

A gyerekek általában szeretik a fényes, csillogó mozgalmas dolgokat, a nekik (is) szóló bulikat, a szórakoztató műsorokat. Így aztán szeretni fogják Vegast is. Amerika szerencsejáték-fővárosa ugyanis akkor is élvezhető, sőt élvezetes hely, ha egyáltalán nem akarjuk eljátszani minden vagyonunkat, sőt, akkor is, ha be se nézünk egy kaszinóba sem. A Buzzfeed helyből össze is gyűjtötte a 23 leggyermekbarátabb dolgot, amit Vegasban tehetünk:

1.       M&M World – csokigolyó, ami csak a szádban olvad nem a kezedbe. Több emeleten keresztül Kell ennél többet mondani?

lv02

2.       Gondolázás a Venetianben  A felnőttek számára – különösen, akik már jártak a valódi Velencében is – furcsa utánzatnak tűnhet egy beltéri gondola, de a gyerekek – különösen, ha nem voltak Velencében – nagyon is élvezik.

 

3.       Királyok Tornája az Excaliburban. Bár valószínűleg itthon bármely hagyományőrző fesztiválon autentikusabb középkori viadalt lehet látni, azért meg kell hagyni az amerikai lovagok is látványosan vívnak.  Ennél több pedig nem is kellhet egy gyereknek.

 

4.       Siegfried & Rí Titkos kertje a Mirage-ban Az állatkert a gyermekek kedvence – itt pedig van fehér oroszlántól leopárdon át delfinig mindenféle cuki és félelmetes állat.

lv05

5.       Serendipity 3 a Cesar s Palace-ban New York ikonikus fagyizójának van ám boltja Vegasban is, a gyerekeket pedig egy jó fagyi ígéretével (és a Frozen Hot Chocolate nagyon is jó) bármire rá lehet venni.

lv06

6.       Atlantisz Bukása – a Cesar s Palace-ban 11 perc tömény akció mozgó szobrokkal és zenével. Kell ennél többet mondani? Igen – ingyen van!

 

7.       Mob Museum A kicsit nagyobbacska gyerek már nagykanállal falja a bűnügyi történeteket. A Mob Museumban pedig mindez megelevenedik. A rendőrség és a szervezett alvilág összecsapását interaktív képernyők, multimédiás prezentációk és mindenféle a régmúlt nagy bűnözőihez kapcsolódó emlék mutatja be.

 

8.       Kilövés a Sztartoszférába A játék neve mindent elmond. 2,5 másodperc alatt repítenek fel jó magasra! Adrenalinfröccs sikítással, imádják.

 

9.       Madame Tussauds Las Vegas A gyermekek itt megnézhetik közelről, ha nem is élőben, de közelről  az összes celebet, akit ismernek (és azokat is, akiket nem). Két emeleten, háromezer négyzetméteren irdatlan mennyiségű viaszbaba a legmenőbb ruhákba öltöztetve – a tinik megvadulnak érte.

lv10

10.   Shark Reef Aquarium  Cápák, ráják, mindenféle tengeri állatok hatalmas mennyiségben, sőt van egy 3 méteres komodói sárkány is.

 

11.   Bellaggio szökőkútjai Víz, fény és zene minden mennyiségben, ingyen. A gyermekek pedig megbabonázva bámulják.

lv12

12.   Természettudományi Múzeum  Az amerikai múzeumok általában nagyon gyermekbarátok, sokkal több az interaktív elem, sokkal több a múzeumpedagógia, sokkal több a rekonstrukció, mint nálunk, így van ez itt is. A poros vitrinekbe zárt csontvázak helyett, életnagyságú és élethű dínók várják a gyerekeket.

 

13. Streetmosphere a Venetianben  Nem csak gondolázni lehet a művelencében, hanem vannak mindenféle zsonglőrök, vásári vigasságok, gólyalábasok és élő szobrok. Tisztára, mint a búcsúban.

 

14. Nevadai Állami Vasútmúzeum  A gyerekek, különösen a fiúk bódulnak a régi mozdonyokra. Itt pedig fel is lehet ülni egy az 1930-as évekből itt marad vonatra, amivel egykor a Hoover gát építéséhez vittek  anyagot.

 

15. Titanic kiállítás a Luxorban  Budapesten is járt valamikor ez a vándorkiállítás, (itt pedig lecövekelt), ahol nem csak a világ leghíresebb hajójáról vannak emléktárgyak, de azt is megtudhatod, te túlélted-e volna.

lv16

16. Ethel M Csokoládégyár  Sok magyarázat nem kell hozzá, hogy miért a gyerekek kedvence. (Van kóstoló is ingyen!)

lv17

17. Big Apple Coaster a New York New York-ban Egy kis Coney Island épült fel – no meg persze egy nem is olyan miniatűr Szabadságszobor – a New York-i témájú szálloda mellett. A csúcsmulatság azért a a hullámvasút, amivel a szállodaváros közepén sikítozhatunk.

 

18. Bodies, a kiállítás  Akárcsak a Titanic ez a kiállítás is járt már Budapesten is, aki itthon nem látta, Vegasban bármikor megteheti. Inkább nagyobb gyermekeknek ajánlott, akik már nem ijedősek, viszont bírják az izgalmakat.

 

19. Adventuredome a Cirkus Cirkusban  A város egyik csúcslátványossága, ahol akár egész napot eltölthetünk a gyermekeinkkel a világ legnagyobb fedett témaparkjában. Legfőbb vonzereje egy -kicsiknek nem ajánlott – irdatlan gyors hullámvasút, a Canyon Blaster.

lv20

20. Botanikus kert a Bellaggioban  A virágokat mindig cserélik, így folyamatos a szín és illatözön – elsősorban kislányoknak és anyukáknak ajánlott.

 

21. Játszótér a Las Vegas Town Square-en Igen, Vegasban a szerencsejátékok világ fővárosában is van játszótér, és a városhoz illően nem is akármilyen!

lv22

22. CSI kiállítás az MGM Grandban Ez már a harmadik kiállítás, amelyet itthon is láthattak az érdeklődők. A nagyobb gyermekeknek, akik már nem ússzák meg, hogy a szüleikkel helyszínelőket nézzenek minden mennyiségben, élvezni fogják, hogy most ők deríthetik ki a bűnügyeket titokzatos nyomok alapján.

 

23. Mount Charleston Hihetetlen, de alig ötven kilométerre a forró és száraz Las Vegastól már lehet síelni, szánkózni., és a tél egyéb örömeinek szentelni magunkat.

 

 

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.