A kisváros, ahol egy kutya lett a polgármester

Tetszik? Oszd meg:

Sok hely van, ahol kutyába veszik a helyi elöljárót, és olyan is, ahol a polgármester össze-vissza ugat, de olyan csak egy, ahol e mellé vidáman csóválja is a farkát. Persze ez is csak Amerikában lehetséges.

Egy kutya lett ugyanis a Minnesota állambeli Cormorant új polgármestere. A település lakói ugyanis egy Duke nevű kutyát választottak meg polgármesternek. Az új településvezető „földcsuszamlásszerű” győzelmet aratott riválisa, Richard Sherbrook, a helyi bolt tulajdonosa felett. Mondjuk ez nem volt túl nehéz, ugyanis Cormorant lakosainak száma mindössze 12. A polgármester-választást azonban olyan komolyan vették a helyiek, hogy mindannyian fejenként 1 dollárt fizettek azért, hogy szavazhassanak.

A 7 éves, Duke nevű kutya – aki egyébként csak ugat, de nem harap – hivatalos beiktatását szombaton tartják a falusi búcsúban. Duke egy évig lesz a település polgármestere, és a fizetését kutyaeledelben kapja. A helyi állatkereskedés ugyanis egy évnyi mennyiséget ajánlott fel az állati politikusnak.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.