Kincskeresés San Franciscoban

Tetszik? Oszd meg:

A @HideenCash (RejtettKészpénz) Twitter fióknak egy hete, amikor a kincskereső játék elkezdődött, alig száz követője volt, most 80 ezernél is több. Hogy ki áll a fiók mögött, máig nem tudni. Annyit árult el magáról, hogy az ingatlanbizniszben gazdagodott meg, és hogy jót akar tenni. Egészen pontosan azt, hogy a jóság, a segítség, az önzetlenség kultúrája elterjedjen az országban. Erre – végül is a kapitalizmus központjában járunk – a készpénzt tartja a legjobb eszköznek. Saját bevallása szerint 5000 dollárt rejtett el San Francisco különböző pontjain, és folyamatosan segíti feladványokkal, talányos utalásokkal a kincskeresőket.

“Mr Franklin a legkanyargósabb utca mentén van” – írta például egyszer @HiddenCash. Hamarosan meg is találták a Franklin képével díszített 100 dollárost a Lombard street alján, amit a világ legkanyargósabb utcájaként tartanak számon.

Lombard Street - San Francisco

Lombard Street – San Francisco

“A korai madár férget talált” írta ki máskor a talányos twitterező. Ez nagyjából az “aki korán kel, aranyat lel” munkára serkentő bölcsességének felel meg angolul. Hogy Sergio Loza erről pontosan hogyan asszociált egy parkolóórára, azt még nem értjük, de kétségtelen ott talált 50 dollárt a borítékban. Meg is mutatta a sajtónak:

Sergio Loza

Sergio Loza

Mint mondta az ilyen jótevőktől származó pénzt csak jó célra érdemes használni, így 30 dollárért két éves unokahúgának vett ruhákat születésnapjára. A biztonsági őrként dolgozó fiatalember a maradék húszast is a kislánynak adta, használja egészséggel. A legszerencsésebb – vagy legügyesebb – kincskereső eddig egy Adam Wenger nevű webdizájner volt, aki két borítékban összesen 200 dollárt talált. Egy részéből munkatársait vendégelte meg pizzával, más részéből befizetett egy közlekedési bírságot.

@HiddenCash már azt is bejelentette, hogy a hét végén más kaliforniai városokban helyez el borítékokat. Később pedig jöhet New York, Washington vagy akár Pakisztán! Eközben pedig várja a többi hozzá hasonló jótevő jelentkezését is.

 

San Francisco repülőjegy

San Francisco utazás


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.