Karibi kincsvadászat?! Ma már elérhető élmény!

Tetszik? Oszd meg:

 

Belize. Az élményeket szenvedélyesen gyűjtők valóságos kincsesládája ez a karibi csodaország. Az egyetlen angolul beszélő közép-amerikai állam igazi tengeri rezervátumnak számít, melynek partvidékén cápákkal, rájákkal, mérgező tűzhalakkal úszni és kókuszdiót szüretelni, szürcsölni természetes és mindennapos móka. Őserdős dombvidékkel és lagúnás tengerparttal övezett egyharmadnyi Magyarország a karib – tengeri állam, ahonnan már csak két órányi hajóút választ el bennünket a világ második leghosszabb (320 km) korallzátony-rendszerét védő „Belize Korallzátony Természetvédelmi Területtől”.  Mára a zátony nagy része a világörökség részét képezi, és a környező szigetek is beépültek luxusnyaralókkal. De! Ez az álom most valósággá válhat!

 

5

Száz dollár egy hét az álomszigeten ?!

A Glover’s Atoll Resort kínálata nem csak az oda-vissza hajóutat és a közös konyhát és magát a sátorhelyet foglalja magába a csöpp, akár három perc alatt körbefutható szigen, de a korlátlan kókuszdiófogyasztást is. Persze válogathatunk a szálláslehetőségek közül, az esős időszakban inkább a tengerparti bungalló, a közös szállás ajánlott, de éjszakáinkat vízre épített kunyhókban is tölthetjük.

1 

 

A Gloover-korallzátony mérhetetlenül gazdag, mintegy  70 kőkorall-, 36 lágykorall-, 500 halfajjal és több száz gerinctelen fajjal büszkélkedhető ökoszisztémájának köszönhetően nap közben pedig a közép-európai hétköznapokhoz képest álomlehetőségek végtelen tárháza sorakozik előttünk.

A búvárkodás szerelmesei számára világviszonylatban nem csak hogy a legelbűvölőbb látványban lehet részük, de a legkedvezőbb áron merülhetnek a földi mennyország víz alatti rejtelmei közé. (Egy merülés saját felszereléssel 39 dollár (10 000 Ft), míg bérelt cuccal 49 dollár (13 000 Ft).
2

Abban, az esetben, ha még inkább Robinson Crusoe életérzése vágyunk, békésen nekivághatunk a kókuszvadászatra invitáló pálmaerdőnek. Társunk nyakába ülve még kényelmesebben elérhetjük a legalacsonyabb diókat, melyeket aztán a sziget helybéli tulajdonosának profi bemutatója után akár magunk is ügyesen felbonthatunk. Akik pedig ízlelték már, megerősíthetik, hogy kókuszvíznél elképzelni sem lehetne finomabb, gazdagabb, egészségesebb italt.

3

Mindezek után, azt el tudják képzelni, hogy a stégük alatt termetes dajkacápák vagy nagytestű ráják úszkáljanak?! Mi több, mivel ők pontosan úgy félnek tőlünk, emberektől, mint bármelyik másik hal, békésen lubickolhatunk akár mi is velük a kristálytiszta vízben.

 

Ha mindez még mindig nem lenne elég hívogató, a Glover-korallzátony a nevét az 1750-es években működő karib-tengeri kalóz testvérpárról, John és Rodger Gloverről kapta, akik ezt a helyet használták búvóhelyül, és zsákmányolt kincseiket is ezen a szigeteken ásták el.  Így a sziget materiális csodái mellett, ne feledkezzünk meg a kalózok szellemeiről sem, akik csak egy arra igazán érdemes személynek fogják egyszer megsúgni, hova ásták el a kincseiket…:)


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.