Íme a világ első high-tech luxushajója

Tetszik? Oszd meg:

Mi az, ami hosszabb öt darab Boeing 747-esnél, két és félszer magasabb, mint a Gízai nagy piramis és robotok szolgálják fel benne az italt? Ez bizony az amerikai székhelyű Royal Caribbean hajótársaság legújabb monstruma, a Quantum of the Seas, amely a hírek szerint a világ legmodernebb luxushajója lesz.

A majdnem 170 ezer tonnát nyomó, több mint négyezer férőhellyel rendelkező hajó november elején indult első útjára az angliai Southampton kikötőjéből New York-ba. Miután megérkezett, a tél során a Karib-térség keleti részét fogja bejárni, az utasok pedig New Jerseyben szállhatnak fel a fényűző hajóra. Nem marad egyedül a Quantum, ugyanis 2015 áprilisára ígéri a Royal Caribbean az Anthem of the Seas testvérhajót, majd 2016-ra megérkezik a csapat harmadik tagja is, az Ovation of the Seas. A világ legmodernebb hajójának beharangozott Quantum rengeteg elképesztő lehetőséget sűrített be az egyébként – a cég többi hajójához képest – nem kifejezetten nagy fedélzetére. Először is többé nem kell aggódnunk amiatt, hogy szobánk ablakai nem az óceánra néznek, ugyanis a belső lakosztályokba óriási képernyőket raktak, amelyek élőben sugározzák a külső szobák kilátását. A Royal Caribbean többek között azzal büszkélkedett, hogy az új hajókon olyan internet hozzáféréshez juthatnak az utasok, mint semelyik másik luxushajón. A szolgáltatást az O3b biztosítja és az ígéretek szerint ugyanolyan sebességű internet lesz elérhető a fedélzeten, mint ahogyan azt a szárazföldön elérhető legnagyobb csomagoknál megszokhattuk.
Lesznek elektronikus karperecek, ezek segítségével tudunk majd bejutni szobánkba, sőt készpénzre sem lesz szükségünk, ugyanis a karperecekkel tudunk majd fizetni a hajó összes éttermében és boltjában.Ha esetleg kíváncsiak vagyunk, hogy is néz ki a végeláthatatlan óceán, akár 100 méter magasról, akkor erre is lehetőségünk lesz egy darura erősített fülke segítségével.

Mivel a vidéki vurstli hangulat sem hiányozhat mindenidők legelőkelőbb és legmodernebb hajójáról, így unalmas óráinkban lemehetünk néhány kör dodzsemre is.

World's Most Technologically Advanced Ship

Ez azonban nem minden. A legelképesztőbb (és egyben valószínűleg legfeleslegesebb) újítás a Quantumon a Bionic Barban fog minket érni, itt ugyanis csaposok helyett robotok szolgálják ki az utasokat. Legalábbis a tervek szerint. A legutóbbi információk arról árulkodtak, hogy nem megy zökkenőmentesen a robotok beüzemelése. Állítólag az egy perc alatt elkészítendő koktélokon akár 20 percig is dolgoztak a robotpincérek. A Royal Caribbean ígérete szerint azonban a hivatalos indulásra minden flottul fog menni.

World's Most Technologically Advanced Ship

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.