Hűű, de nagy markoló!

Tetszik? Oszd meg:

Aki már látott fiúgyereket vallásos áhítattal bámulni  munkagépeket, sejti, hogy az a vállalkozás, ahol egy ilyet kiskorúak is vezethetnek, sikerre van ítélve. Az első amerikai Diggerland szombaton nyitja meg kapuit.

A gyermekek valami atavisztikus vonzódást éreznek a nehéz munkagépek iránt. A fiúknak kb. harmadik szavuk, amit megtanulnak a markoló, amit általában olyan áhítattal a hangjukban tudnak kiejteni, mint a legvadabb dzsihádisták Allah nevét. A környéken levő építkezés megtekintése fél napra elegendő programot ad – már ha tényleg dolgoznak, és nem szalonnáznak a jó munkásemberek.  Mire aztán a gyerek felnő olyan korba, hogy tényleg beülhetne egy markoló kormánya mögé, a legtöbbjükből kivész az érdeklődés minden iránt, ami nem a számítógép vagy a televízió képernyőjén történik, így a gyermek és a munkagép találkozása általában elmarad.

Pedig üzletnek sem lehet rossz, hiszen az atavizmus újraéledhet az apukákban, akik ismét örülnek, ha gyermekükkel egy ilyen gép kormánya mögé ülhetnek. Ez jár bizonnyal azoknak a fejében is, akik a Diggerland névre keresztelt  témaparkot létrehozták. Az angliai minták alapján létrehozott parkban a gyerekek 120 cm felett egyedül, 90 cm felett szülői felügyelettel felülhetnek a markolóra, exkavátorra, buldózerre. Foroghatnak vele, felemelhetik a markolólapátját, ide-oda pakolhatnak. (Nem indulhatnak el vele – a hernyótalpasok stabilan a földhöz vannak kötve.) A kisebbek kincseket kereshetnek a bobcatekkel, vagy felülhetnek egy markoló-körhintára, a nagyobbak felemelkedhetnek egy daruval, – sőt bele is ülhetnek egy óriás markoló lapátjában kialakított székekbe.

Lehet off-roadozni markoló lapátjában ülve, és – előre kijelölt úton – a nagyobb vezethetnek Land Rovereket vagy traktorokat is. Brit mintára a park gazdái szeretnék meghonosítani a havonta rendezett amatőr traktorversenyeket is.

A nyugat-berlini (igen jól látják: West Berlin, New Jersey) park a tulajdonosok szerint teljesen biztosságos, a szülőknek nincs miért aggódnia. Sőt, a gyerekek – állítólag – még koszosak sem lesznek, maximum, ha leeszik magukat a büfében.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.