Hová menjünk Amerikában 2016-ban?

Tetszik? Oszd meg:

Hová menjünk Amerikában 2016-ban? Természetesen Amerikába. No de ott hova? Az ország hatalmas és nagyon sok helyre érdemes menni. Regis St Louis, a Lonely Planet USA kötetének szerzője, az ország egyik legjobb ismerője most összeállította a saját ajánlati listáját 2016-ra. Olyan helyek szerepelnek benne, amelyek feljövőben vannak, valami különlegeset tudnak, ajánlanak a most kezdődő évben.
1. Queens
New York kerülete kevésbé ismert a külföldi turisták előtt. Pedig itt aztán az egész világ megtalálható kicsiben. A lakosság fele nem Amerikában született, így a világ minden konyhája a legjobb éttermeit vonultatja fel a városban, igazi kulináris orgia kezdődik itt. És ha éppen nem étkezünk, akkor érdemes kimenni a strandra – igen, van kiváló strand is a városban.
1queens
2. Nyugat Dél-Dakota
Az igazi vadnyugat, ahol még mindig hatalmas csordákban élnek a bölények – és ahova a külföldi szintén ritkán vetődik el. Pedig 2016-ban nagyon is érdemes lesz. Hetvenötödszörre rendezik meg a Sturgios Motorcycle Rallye-t, ami a világ legnagyobb motoros rendezvénye, több, mint fél millió mocival és lelkes motorossal, ötvenedik évfordulóját ünnepli a Custer State Buffalo Roundup, ahol aztán annyi bölényt hajtanak, amennyit sehol a világon nem láthatunk egyszerre.
2ddkaota
3. New Orleans
Tíz évvel a Katrina hurrikán után, amely majdnem elpusztította az egész várost, az életet ünnepli a jazz fővárosa. Ha tehetjük, menjünk Mardi Gras idején – a 2016-os évfordulós felvonulás különösen színpompásnak ígérkezik. De az, amiért a város mindenki szívét megnyeri, a csodás konyha, a jó hangulat, az afrikai és francia kultúra keveredése, egész évben jelen van.
4. A Colorado folyó
A Grand Canyont sokan látogatják, de a folyó nem csak ott mutatja különleges, csodálatos arcát. Érdemes ellátogatni a Colorado Rocky Mountains Nemzeti Parkba, hogy lássuk a folyó eredetét, Utahban pedig két nemzeti park, a Canyonlands és az Arches is egészen elképesztő tájképekkel várja az utazót.
4coloradu
5. North Conway, New Hampshire
A New England-i kisvárost kevesen ismerik a tengeren túl, pedig érdemes ellátogatni oda, különösen ősszel, amikor igazán gyönyörűek az erdők, sárga, vörös, barna leveleikkel. És ha már ott járunk, érdemes megpróbálkozni a sziklamászással. A kisváros környéke ugyanis a sziklamászók Mekkája – az se aggódjon, aki életében egyszer sem próbálta még, indulnak tanfolyamok kezdőknek is.
6. Indianapolis
Elsősorban családosoknak ajánlják – bár nem sokan tudják, de itt van Amerika legjobb gyermekeknek szóló múzeuma: a kicsik imádják az orángután központot, az ország egyik legjobb állatkertjét, nem is beszélve az IndyCar gyárról, ahol rendszeresen rendeznek látogatásokat.
6indiana
7. Greenville, Dél-Karolina
Nem csak a nevében zöld a város – Amerika egyik legkörnyezettudatosabb városa sok érdekességgel várja a látogatókat. Van – ez ott ritka – közbicikli programjuk, számos sétaútvonaluk a környező hegyekben, és a városban lelkes művészközösség él, a városközpont teli van kis múzeumokkal, galériákkal.
8. Oakland, California
A San Francisco Bay Area-ban úgy tartják, a környéken ma Oakland a legtrendibb hely. Ide gyűltek a vicces, szórakoztató művészek, és itt van a modern kalandor konyha fővárosa is. Érdemes kipróbálni.
9. Duluth, Minnesota
Eddig talán csak a megrögzött sportbarátok ismerték a nevét – több, mint 150 amerikai olimpikon származik a városból. És nem véletlenül, Duluth igencsak sportos város, a vízi sportok kedvelőinek ott van a Felső-tó, a téli időszakban kiváló síterepek vannak a környéken, aki pedig csak barangolni szeretne, az egy több, mint 200 kilométernyi túraút-hálózatból választhat, ahol átsétálhat akár Kanadába is.
9dukuth
10. Mount Shasta, Kalifornia
A hegyet a környékbeli indiánok a teremtés központjának, az istenek lakhelyének tartják. A kaliforniai Olimposz valóban elképesztő természeti szépségeket rejteget. A csúcsra csak gyakorlott mászók juthatnak fel, de mindenkinek van megfelelő nehézségű túraút a hegyen.
10ntshasta

Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.