Hollywoodi csillogás – 5 kihagyhatatlan látnivaló

Tetszik? Oszd meg:

A múlt hétvégéi Oscar díjátadó kapcsán a szokásosnál még jobban a figyelem középpontjába került Los Angeles és azon belül is Hollywood. Ha rajongsz a filmekért, a filmsztárokért és mindent megadnál érte, hogy része legyél egyszer a hollywoodi csillogásnak, íme 5 kihagyhatatlan látnivaló, amit LA-ben meg kell nézned:

1. Hollywood felirat

Könnyen lehet, hogy ha megkérdeznék 100 embert az utcán arról, hogy mi jut eszükbe Los Angelesről, nagy többségük rögtön a Hollywood feliratot említené az elsők között. Ez az ikonikus látnivaló a város fölé magasodó hegy oldalában szinte minden ott játszódó filmben, videóban megjelenik és turisták milliói fotózták már le, és került bele albumokba a világ minden táján.

A felirat 1923-ban került fel a hegyre és eredetileg mindössze 1-1,5 évi lett volna fent, de eltelt nagyjából 90 év, és még mindig ott díszeleg.

Ne felejts lőni egy szelfit a Hollywood felirattal, ha arra jársz!

fb 600x400_oscar4

2. Grauman’s Kínai Színház

A Hollywood Boulevard egyik jelentős épülete a Grauman’s Kínai Színház, ahol természetesen még mindig be lehet ülni egy-egy előadásra, de ami miatt a legtöbben felkeresik, az a színház előtt lévő területen helyet kapó kb. 200 kéz- és lábnyom Hollywood legnagyobbjaitól.

A legenda szerint Norma Talmadge véletlenül lépett bele a friss betonba, ebből született Grauman ötlete, hogy felkér több hírességet, hagyja ott lábnyomát a színház előtt.

Az ide utazók imádják összemérni saját cipőjüket/tenyerüket a lenyomatokkal és fényképezkedni kedvenceik lenyomatával.

3. Walk of Fame – Hírességek sétánya

Ha igazi filmrajongó vagy, nem fog eltántorítani a tömeg és az ajándékboltok hosszú sora és végig járod a Hollywood Boulevardot és környékét. A Walk of Fame-ként emlegetett Hírességek Sétányán több mint 2000 híresség neve szerepel a csillagokon, nagyjából 2,5 km hosszan. Ha valaki jelentőset alkot a szórakoztatóiparban, jó eséllyel az a megtiszteltetés fogja érni, hogy ezen az ikonikus helyen turisták milliói fogják böngészni nevét a többi fontos személy között évről évre a rózsaszín csillagok tömkelege között

fb 600x400_oscar3

4. Dolby Színház

A korábbi Kodak Színház adja a helyszínt az évente megrendezésre kerülő Oscar gálának. Innen jelentkezik élőben minden év elején a sztároktól hemzsegő rendezvény, és a szerződés szerint ez legalább 2033-ig így lesz. Itt bárki felsétálhat azokon a lépcsőkön, ahol a filmcsillagok felvonulnak lenyűgöző ruhakölteményeikben és milliós ékszerszettjeikben. Kicsit talán te is érezheted itt a refkeltorfényt…

fb 600x400_oscar2

5. Hollywood Forever Cenetery – A hollywoodi hírességek temetője

Talán azt gondolhatod, kicsit morbid programötlet egy temetőbe ellátogatni, de ez nem egy szokványos temető. Itt nyugszik rengeteg korai hollywoodi híresség, így kifejezetten ajánljuk a látogatást azoknak, akik a korábbi művészgenerációk nagy rajongói.

fb 600x400_oscar1


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.