Gyorsítósáv a gyalogosoknak is

Tetszik? Oszd meg:

A nagyvárosi rohanásban mindenkit magával sodor a tömegáradat. Persze mindig akadnak kivételek, akikbe sikerül belerohannunk. A bámészkodók, a totyogók és persze akadnak olyanok is, akik előttünk haladva, telepatikus érzékkel ugyanabba az irányba indulnak el, amelyikben épp kikerülnénk őket, ennek köszönhetően indulhat is a topogó gyalogtánc. A bámészkodók ma már magukban rejtik a telefonukon pötyögő, csigalassúsággal közlekedő, váratlanul megtorpanó, majd hirtelen iránytváltoztató gyalogosokat is.

A National Geographic tudományos sorozatában próbálja interaktívan megoldani a folyamatosan felmerülő modern társadalmi problémákat. A zökkenőmentes haladás érdekében külön sávokat jelöltek ki a mobilozó és a nem mobilozó gyalogosok számára Washington egyik legforgalmasabb utcáján. A utcák aszfaltjára jól láthatóan megkülönböztető jeleket festettek, majd filmre vették mindazt, amit ezek a jelölések kiváltottak a rohanó vagy épp sétáló emberekből.

gyalogos cikk 2

A National Geographic szóvivője Chad Sandhas megerősítette a kísérletet, de az eredményről még nem tudott nyilatkozni, mivel több napon át forgatnak. De elmesélte, hogy volt, aki lefotózta a földön heverő jelzéseket, majd pont az ellenkező sávban haladt tovább. Sokaknak nagyon tetszett az ötletes megoldás, és volt, aki a mobilmentes sávban indult, majd a telefonja csöngése után szépen átsorolt a mobilthasználók sávjába. De a legtöbb gyalogos figyelmen kívül hagyta a sávok közti különbséget. Ha ez így megy tovább, akkor készülhetünk a gyalogos irányjelzőkre is.

Cellphone Lane


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.