Florida: Télen vagy nyáron az ideális?

Tetszik? Oszd meg:

Rengeteg kérdést kapunk utasainktól Floridával és a floridai időjárással kapcsolatosan. A bejegyzésben bemutatjuk, miért érdemes egyik vagy másik időpontot választani, lesz szó a teljes év során várható időjárásról és az állam által munkaszüneti nappá nyilvánított ünnepnapokról is, melyek során több emberre és magasabb szobaárakra számíthatunk..

 

Érthető a bizonytalanság

 

 

A floridai látogatás optimális időpontjával kapcsolatos bizonytalanság több okból is érthető:

 • Az állam a legtöbbször hurrikánjai miatt kerül az itthoni hírekbe
 • A Napfényes Állam éghajlata nem trópusi, hanem szubtrópusi. A nyár az esős évszak, kora tavasztól késő őszig akár naponta lehet több-kevesebb délutáni csapadék
 • A helyi idegenforgalmi szezon alatt a szállások és az autóbérlés árai jóval, akár 100%-kal is magasabbak lehetnek, mint az év többi részében.

 

Az időjárás dönt

 

 

A szezont pedig az időjárás határozza meg, december közepe és április közepe között érkeznek magasan a legtöbben az állam déli részére, és az árak is ekkor a legmagasabbak. Kellemes, száraz időjárás a jellemző ilyenkor, 25 fok körüli átlaghőmérséklettel és folyamatos napsütéssel. Florida É-D kiterjedése akkora, hogy az északi partvidéken már pont fordított a helyzet, ide inkább nyáron érkeznek a turisták. Számunkra, Magyarországról, a déli rész az izgalmas, hiszen itt találjuk azokat a látnivalókat, amelyeket nem érdemes kihagynunk.

 

A májustól szeptemberig tartó nyári hónapok során forróság és magas páratartalom vár minket, azonban, ahogy már említettük, ilyenkor akár naponta jöhet egy-egy, szivárvánnyal végződő, frissítő zápor, amely rövid időre lehűti a kedélyeket. Jelen sorok írója június első napjaiban járt az állam déli részén, és a páratartalom okozta első meglepetés után nem okozott problémát a meleg. Magyarországon például azokban a napokban épp hasonló hőmérséklet volt, mint kinn. A legtöbb helyen túlzásba vitt légkondicionálás miatt sokszor fogunk örülni az első két percnek, amit az utcára lépve töltünk. A legmelegebb hónap a július, érdemes ekkor 35 fokos forróságra is számítani, azonban még ilyenkor is érdemes legalább egy átmeneti dzsekit vinni a biztonság kedvéért.

 

 

A május és március közötti tavasz kellemes hőmérséklettel és trópusi záporokkal jár, június és november között pedig a “hurricane season”, a hurrikán évszak köszönt be.Ekkor előfordulhatnak komolyabb viharok, mégsem érdemes túlságosan aggódni ezek miatt, minden létező médiából felhívások fognak ránk záporozni, ha már csak egy kisebb vihar is közelít a szárazföldhöz. A helyiek 25 fok alatt már kényelmetlenül érzik magukat, ne lepődjünk meg hát, ha sapkás, kabátos emberekkel találkozunk a nagy hidegben.

A Morton’s Travelnél több, mint két évtizede szervezünk magyar nyelvű, csoportos utakat a Napfényes Államba, 2018-ban például június 20-30. és szeptember 20-30. között is megyünk. Bővebb információ a Floridai kalandok oldalon található, várunk szeretettel minden érdeklődőt!

 

Ünnepnapok és az amerikaiak utazási szokásai

 

 

Az amerikaiak számára Florida a játszótér, a Balaton, ahová akár egy hosszú hétvégére is érdemes leugrani. Ezért fontos tudni, hogy melyek azok az ünnepnapok, amikor zsúfoltabb látványosságokra és égbe szökött szálláshely árakra számíthatunk az állam vízparti, valamint turisztikai szempontból fontos részein.

 

 • Szilveszter 12.31-01.01.
 • Martin Luther King nap január harmadik hétfőjén
 • Az Elnökök napja február harmadik hétfőjén
 • Ugyan nem ünnepnap, de a híres-hírhedt spring break, azaz tavaszi szünet 2019-ben március közepén lesz, amikor a fél ország egyetemistái Floridába özönlenek megőrülni pihenni
 • Memorial Day május utolsó hétfőjén (óriási buli Miami Beach híres Ocean Drive-ján)
 • A Függetlenség Napja július 4-én
 • A helyi május elseje szeptember első hétfőjén
 • Columbus Day október második hétfőjén
 • Veteran’s Day november 11-én
 • Hálaadás november negyedik csütörtökén
 • Karácsony december 25-én
 • Election Day, legközelebb 2020-ban, november első keddjén

 

Sok szó volt időjárásról és előnyökről-hátrányokról, de egy szó sem volt a hamisítatlan floridai hangulatról, melynek átérzéséhez érdemes megnézni ezt a rövid hangulatvideót, melyet tavaly készítettünk Miami Beach-en:

 

Bármilyen, Floridával, az USA-val vagy általában utazással-utaztatással kapcsolatos kérdésben állunk rendelkezésre a fenti elérhetőségeken és Facebook oldalunkon. Egyéni utazás esetén is érdemes megkeresni a Morton’s-t: fogunk tudni mutatni olcsóbb árakat a nagy szállásfoglaló oldalakon látott helyszínekre. Ugyanígy tudunk segíteni autóbérlésben és az ezzel kapcsolatos, fontos tudnivalók átadásában, belépők intézésében, szervezésben, legyen bármilyen fázisban az előkészítés.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.