Finanszírozd Zack krumplisalátáját – Abszurdisztán a Kickstarteren

Tetszik? Oszd meg:

A Kickstarter egy úgy nevezett crowdfunding honlap. Emberek feltehetik rá jobbnál jobb ötleteiket, és azok megvalósítására mások adakoznak. Aztán vagy lesz belőle valami, vagy sem. Ebből már biztosan lesz valami – egy baromi nagy adag krumplisaláta.

Zack Brown Columbusban él, és szereti a krumplisalátát. Ez még önmagában nem emelné ki a tömegből. Sokan élnek a világon, akik szeretik a krumplit, és ezzel bizonyosan a városban sincsenek egyedül. Az emberek azonban – nagy általánosságban – a saját pénzükből vesznek salátát. Esetleg meghívatják magukat, vagy elszámoltatják a cégükkel. De az még senkinek sem jutott eszébe, hogy az interneten gyűjtsön adományokat egy salira. Eddig Zack ugyanis feltette projektjét a Kickstarterre.

___krumplisali

 

Nem volt túl nagyravágyó, mindössze 10 dollárt szeretett volna az internet népétől összetarhálni  élete legkedvesebb salijára. A Kickstarteren bolyongó jótét lelkeknek azonban úgy látszik a pénzük mellé humorérzékük is van, és Zack ötletét viccesnek érezték. Így alig pár nap alatt 70 ezer (!!!) dollár gyűlt össze. Ez azért már Zacket is meglepte. Így aztán elhatározta, hogy a pénzből nem csak egy egyszerű salátát csinál, hanem egy hatalmas krumplisaláta-partit, amire várja az adakozókat is, persze ha a saját pénzükön eljönnek Colombusba.  Ígért nekik oktatóvideót (Hogyan kell krumplisalátát csinálni?, és egy  I ♥ KRUMPLISALÁTA  feliratú sapkát is. A csoda azonban úgy látszik még három napig sem tartott. Az adományok jelentős részét úgy látszik, nem gondolták komolyan – egy éjszaka alatt “alig” 35 ezer dollárra olvadt Zack jövedelme, a többit (a Kickstarter erre is lehetőséget ad) visszavonták – igaz azért ebből is jó nagy adag krumplit vehet.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.