Dr. Mike varázslatos fagyija

Tetszik? Oszd meg:

A fagylalt nemzeti ünnepének tiszteletére látogassunk el egy igazán mesébe illő fagylaltozóba Bethel városába, ahol a legfinomabb kézműves fagyit majszolhatják az odalátogatók. Népszerű, egyedi, mégis porszemnyi. De vajon mi a titka?

A híres fagyi recept megálmodója Dr. Mike, fogorvos volt.  1970-ben megnyitotta apró üzletét a háza hátsó udvarában, ami mai napig hűsítő felfrissüléssel szolgál a fagyi kedvelőinek. Egyszerre nyolc íz áll az ínyencek rendelkezésére, amelyet egyszerűen krétával vésnek egy palatáblára. A sorrend mindig változik, ha elfogy a cseresznyés vanília vagy menta, akkor csak egy törlés, és helyébe duplamokkás kávé vagy őszibarack kerül. De egy biztos, csokoládét mindig találhat a kínálatban, amelyben érezhető a kirobbanóan karakteres holland kakaó íze, amely habkönnyű pudinggá változva jeges bársonyosságával cirógatja az ízlelőbimbókat. Eper, banán, csoki, oreo. Akkor még egyszer. Igen, jól látják, a hagyományos zamatok mellett persze az előkelő elnevezésű ízek is helyt kapnak, mint az Oreo és a Heath Bar amerikai karamellás édesség. A több összetevővel rendelkező fagyi között igazán nem kell vadászni a jó ízre. A hűs élvezet tehát garantált. A gyümölcsös fagyiban csak úgy dúskálnak a friss termésdarabok, a vanília pedig egyszerűen káprázatos.

Nem sokkal az üzlet megnyitása után az eredeti Dr. Mike eladta a parfé házikót Robert Allisonnak, aki ügyesen meghagyta a Dr. Mike elnevezést. Arra a kérdésre, hogy vajon miért olyan különleges a fagylaltjuk, azt válaszolta, hogy az apró fagyizóban teljesen kizárják a tömegtermelést, sőt, még raktáruk sincs. Minden nap frissen készítik a fagyit, és a konyhában alig van hely egyetlen szakácsnak. Annak ellenére, hogy több folyóirat és honlap kritikusainak is elnyerte tetszését a hely, amivel nagy sikerre tett szert, Allison ellenáll a kísértésnek, és nem vált a helyből fagyi gyár. Továbbra is hisz abban, hogy a fagyit kézzel kell készíteni, kis tételekben. A fagylaltkuckó Allison számára sokkal többet ér az üzleti értékesítésnél vagy egy marketingfogásnál.

mrMike foto

Tudniuk kell, ha ellátogatnak Dr. Mike házába, ne vacsora hangulatra számítsanak. Egyedül a ház verandáján és a pázsiton lapul meg pár piknik asztal. Hétvége délutánonként kígyózó sorban állnak a fagyira vágyók, és mindössze két alkalmazott próbálja szűkösen tölcsérbe kanalazni a gombócokat. Az adagok mennyiségével pedig kimagaslóan jó szívűek. Egy lapát segítségével addig préselik a fagyit a tölcsérekbe, amíg azok kívül-belül meg nem telnek a fagyos masszával.

„Imádom” mondja egy tíz éves kisfiú vidámságával Robert Allison, aki attól boldog, hogy a világ legjobb munkahelye az övé. Talán pontosan ezt az érzést csempészi fagylaltjába, amitől ennyire finom.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.