Újra delfinek Horvátországban – Kornati Nemzeti Park

Tetszik? Oszd meg:

Irodánál is többen úgy emlékeztünk, hogy igenis vannak delfinek Horvátországban. Így is volt, de az ipari halászat megjelenése és a tenger szennyezettségének növekedése miatt az ’50-es évektől fokozatosan tűntek el az Adriáról. Most viszont kutatók egy 50 egyedből álló rajt, köztük egyészen fiatalokat is, figyeltek meg a Kornati Nemzeti Park vizeiben, ami bizakodásra ad okot.

Delfinek Horvátországban

kozonseges delfin adria horvátország nyaralás mortons travel utazási iroda

Nagy dünnyögve megeszik a tintahalat és a garnélát is. Pont, mint mi mindannyian a nyaralás alatt.

A közönséges delfin gyors úszó, sebessége a 45 kilométer per órát is elérheti sima és áramvonalas testének köszönhetően. Főleg heringgel és szardíniával táplálkoznak, emiatt pedig kártékony állatnak tekintették őket, akik szabotálják a halászatot. Az állam még jutalmat is fizetett minden kifogott delfin után.

Ez a hozzáállás mostanra természetesen a múlté, az élővilág az ország egyik legfontosabb kincse.

A Morton’s utazási szakértői állnak rendelkezésre Messengeren vagy egyéb elérhetőségeinken, ha utazással, repüléssel kapcsolatos kérdései lennének!

Kornati Nemzeti Park

kornati nemzeti park delfin horvátország horvát szigetek mortons travel utazási iroda

Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb nemzeti parkja, a Kornati Nemzeti Park

Nevét a 220 négyzetkilométeres természetvédelmi terület legnagyobb szigetéről, Kornatról kapta. Felejthetetlen élmény a szigetek között hajózni: a 150 kopár, lekerekített sziget a távolból nézve olyan, mintha óriási bálnaraj szabadult volna az Adriára. Kornati-túrára Zárából (Zadar), Sibeinkből vagy akár Dugi otok fővárosából, Saliból is indulhatunk. Utazáskeresőnk ezernél is több ajánlattal várja Horvátországba.

Reméljük, hogy néhány év múlva a hajók már folyamatos delfin kísérettel siklanak a mélykék vízen.

 


Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel tudunk olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.

Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.