A csodálatos Észak-Kanada

Tetszik? Oszd meg:

1.

Na, most tulajdonképpen hol is megy a szán? Szárazon vagy vízen? Mi ez az elképesztő kékség? Ez száraz és víz is egyszerre – a jég felső néhány centiméteres rétege felolvad – és ezen halad a szán. Hatalmas élmény – és csodás látvány.

fb 600x400 1

2.

Ilyen, amikor alulról olvad a jéghegy. Lassan kivájja a víz az oldalát – és előbb utóbb a vízbe hull, hogy aztán, amikor vége a rövid sarkvidéki nyárnak, ismét jéggé álljon össze.

fb 600x400 2

3.

Kanada mosolygós ország – immár sok ezer éve. Ezt a kőarcot még a mai őslakók ősei faragták az erdő mélyére évezredekkel ezelőtt. Azóta belepte a moha, de így talán még bájosabb.

fb 600x400 3

4.

Elképesztő szépség – és nyugalom. Egy kétharmad Magyarországnyi terület, a Nagy medve Erdő, ahol háborítatlan a béke – már persze, ha nem kerül túl közeli kapcsolatba a terület valódi uraival, a medvékkel.

fb 600x400 4

5.

A világ legszebb vonatútja, és legelegánsabb vonata, a Rocky Mountaineer. A legjobb a panorámaülésekből az emeletről szemlélni Kanadát – persze csak akkor, ha éppen nem ülünk be ebédelni, vagy vacsorázni, mert a konyha a kilátással vetekszik.

fb 600x400 5


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.