Budapesti repülőtér tömegközlekedéssel: Busz, metró, vonat

Tetszik? Oszd meg:

A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér tömegközlekedéssel a 100E és 200E buszjárat segítségével közelíthető meg Budapest belvárosából. A 100E közvetlen kapcsolatot biztosít a belváros és a repülőtér között, míg a 200E járat az M3 metróvonal Kőbánya-Kispest végállomásától indulva, a Ferihegy vasútállomást is közbeiktatva érkezik a budapesti nemzetközi repülőtérre. A bejegyzésben összefoglaljuk a járatok tudnivalóit.

100E közvetlen repülőtéri buszjárat

repuloter tomegkozlekedes budapest liszt ferenc repuloter busz vonat metro 100e 200e mortons travel utazasi iroda 2

100E reptülőtéri járat a budapesti Astoria csomópontnál

A járat 2017 júliusa óta biztosít közvetlen kapcsolatot a belváros és a repülőtér között. Nagy szükség volt rá. Praktikus, tiszta, gyors, és a nyugati városok hasonló megoldásait tekintve olcsónak mondható. Az óriási népszerűség (értsd fojtogató zsúfoltság a hajnali órákban) miatt járatsűrítésre és a menetrend nyújtására volt szükség. 2018-ban végre az éjfél körül érkező Wizz és Ryanair járatok utasai is elérik az utolsó 100E járatokat.

Útvonal: Deák Ferenc tér – Astoria – Kálvin tér – Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér
Díjszabás: 900 forint/út BKK automatából vagy ügyfélszolgálaton vásárolható repülőtéri jeggyel. A hagyományos menetjegyet nem fogadják el felszálláskor! A buszon nem lehet jegyet vásárolni.

Menetrend:

  • A Deák Ferenc térről: hajnali 3:40-től éjfél után 0:40-ig  20 percenként indul
  • A repülőtérről:  5:00-tól 1:20-ig 20 percenként indul
  • Menetidő 30 perc, ha nincsen komolyabb forgalmi akadály

Főleg hajnali indulás esetén javasoljuk, hogy a Deák Ferenc téri megállót válassza, és érkezzen legalább 20 perccel a kiválasztott busz indulása előtt! A megállót a Városháza park felőli oldalon találja, 1-2 láthatósági mellényes BKV-s úriember társaságában.

A Morton’s utazási szakértői állnak rendelkezésre Messengeren vagy egyéb elérhetőségeinken, ha utazással, repüléssel kapcsolatos kérdései lennének!

200E repülőtéri buszjárat

Az egyetlen korábbi kijutási lehetőség érthető módon jelentősen vesztett népszerűségéből. A buszok rosszabb minőségűek, az utazás budapest bérlet nélkül 350 forintba kerül, a 100E 900forintos menetjegye itt nem használható! A 200E járat megáll a Ferihegy vasútállomás megállónál, így a Nyugati pályaudvartól akár vonattal is érkezhetünk a buszhoz!

A busz az M3 metró Kőbánya-Kispest végállomásától indul, éjjel is. A megálló megközelítése a metróból kiszállva:
Fel a mozgólépcsőn, tovább a “Köki” bevásárlóközpont irányába, az utolsó jobb oldali lépcsőn le a 200E jelzés irányába.

A menetrendről és a megállókról bővebben a BKK oldalán tájékozódhat. Menetidő 25 perc, ha nincsen komolyabb forgalmi akadály az úton.

Hajnalban a repülőtérről közlekedő buszok a Kőbánya-Kispest metrómegálló helyett a Határ út csomóponthoz közlekednek, ahonnan éjszakai járatok vehetők igénybe a belváros irányába.

Repülőtér tömegközlekedéssel az ország más részeiről

A korábban említett Ferihegy vasútállomás a Nyugati pályaudvaron kívül természetesen az ország keleti és dél-keleti részéről is elérhető vonattal (Cegléd irányából). Innen a 200E járatú busszal gyorsan és problémamentesen, 350 forintért juthatunk a repülőtérre. A vasútállomás oldalán lévő megálló a repülőtér iránya.

Telekocsik elérhetősége ugyan változó, de Szeged felől például biztosan minden nap találunk fuvart, amely repülőtéri transzfert is kínál. Az oszkar.com felületét javasoljuk telekocsi keresésre és foglalásra.

 


Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel tudunk olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.

Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője.

Borítókép: Nyitrai Dávid / BKK


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.