A budapesti repülőtér megközelítése – tippek szakértőinktől

Tetszik? Oszd meg:

Közeleg a nyaralás? Üzleti útra indul? Ilyenkor megszámlálhatatlan mennyiségű feladat van mindenki teendőlistáján, sokszor a legalapvetőbb dolgoknak nem nézünk utána, például, hogy „Hogyan is jutok ki a reptérre?”. A bejegyzésben a budapesti repülőtér megközelítése témában nyújtunk segítséget.

Gépkocsi

Saját autóval, esetleg egy rokon vagy ismerős segítségével könnyen és gyorsan megközelíthetjük a repülőteret. Budapest központjából körülbelül 20 perc alatt ki lehet érni az úgynevezett gyorsforgalmi úton. Ne feledje, hogy könnyen dugóban találhatja magát egy forgalmasabb napon vagy balesetet követően. A biztonság kedvéért érdemes több időt szánni az útra.

Rövid és hosszú távú parkolásra is rengeteg lehetőség kínálkozik a repülőtér környékén. Ha egy kedves rokon elviszi a repülőtérre és nem terveznek hosszan búcsúzkodni, a legegyszerűbb megoldás az úgynevezett Premium Parking, ami közvetlenül az indulási oldal előtti körgyűrűt jelenti. Itt 5 percig ingyen tartózkodhatnak. Másik lehetőség a hagyományos repülőtéri parkoló, ahol megfizetve az időarányos díjat, akár több órára is otthagyhatják az autót, így akár be is kísérhetik a rokonok, barátok a terminálba.

Ha saját autóval indul útnak, a repülőtéren és környékén pár napra, vagy akár több hétre is leparkolható az autó. Távolabbi parkolókból transzfer jár a parkolási díj mellé.

 

Budapesti repülőtér megközelítése taxival

Budapestről és környékéről ésszerű lehet taxi szolgáltatást igénybe venni. Érdemes előre megrendelni a taxit, így biztosan akkor és ott fog várni minket a sofőr, ahogyan a legmegfelelőbb. Érdeklődjön előre a tarifákról és jelezze, ha bankkártyával szeretne fizetni. Figyeljen arra is, hogy megbízható társaságot válasszon az utazáshoz!

shutterstock_151487054

Repülőtéri minibusz transzfer

A budapesti repülőtér rendelkezik saját transzferbusz szolgáltatással, ami Budapest területén működik gyűjtő-terítő transzfer-szolgáltatásként. Ez annyit jelent, hogy összeszedik az egy területről egy időpontban a reptérre tartó utasokat vagy a repülőtérről egy időpontban hazainduló, hasonló célállomásra tartókat.

A szolgáltatás igénybevételekor tehát legtöbbször nem csak az utas és saját társasága tölt meg egy minibuszt. Ilyen szolgáltatást privát cégek is nyújtanak, ami vidékieknek örömhír, mivel sok szolgáltató kifejezetten vidéki nagyvárosokra vagy bizonyos megyékre szakosodott. Ha vidékről transzfer-szolgáltatással szeretnél a repülőtérre jutni, érdemes az interneten megkeresni a helyi társaságot vagy egy utazási irodához fordulni, akik le tudják foglalni a transzfert az utasok számára.

A Morton’s utazási szakértői állnak rendelkezésre Messengeren vagy egyéb elérhetőségeinken, ha utazással, repüléssel kapcsolatos kérdései lennének!

Tömegközlekedés – BKK és MÁV

A repülőtér tömegközlekedéssel történő megközelítéséről egy friss bejegyzésben számoltunk be a 2018 nyári helyzet alapján. Bővebben a Budapesti repülőtér tömegközlekedéssel: Busz, metró, vonat bejegyzésben olvashat a témában.

Érdemes indulás előtt a www.bkk.hu weboldalon tájékozódni a járatok sűrűségéről, indulási időkről, illetve arról, hogy érinti-e ezeket a járatokat bármilyen forgalomkorlátozás vagy forgalomelterelés.

Akár vidékről érkezőknek, akár a Nyugati pályaudvar környékéről indulóknak jó alternatíva lehet a pályaudvart és a Ferihegy 1-es terminálját összekötő vasútvonal használata. Bár Ferihegy vasútállomásnál szintén át kell szállni a 200E buszra, de időt és több átszállást is megspórolhatunk a MÁV ezen járatainak használatával. A járatok indulási időpontjairól a www.mavcsoport.hu weboldalon találhatunk bővebb tájékoztatást.

 


Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel tudunk olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.

Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője.

 

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.