Beadta a derekát a Starbucks – a bor után jön az üdítő

Tetszik? Oszd meg:

A Starbucks eddig a gyorséttermek elit klubja volt. Büszkék voltak a minőségre és arra, hogy ők csak kávét, méghozzá jó kávét árulnak. Most úgy látszik, változik a dolog. Az év elején megjelent számos éttermükben a bor és sör, most pedig az eddig gyűlölt üdítők is – igaz kísérleti jelleggel.

A gyanútlan, Starbucks-szűz vásárló bement egy kávézóba, és míg várakozott ismerősére (sokak szerint persze) rossz szokása szerint kólát szeretett volna inni, a válasz elrettentette: itt a kávé mellett csak 100%-os levek vannak. Semmi prosztó üdítő. Itthon máig is ez a helyzet, de Amerika tizenhat államában kedd óta más a helyzet. Fizzio fantázianévvel több ízben is kapható üdítő (amerikaiul soda). Az elitizmusára kényes cég persze nem győzte leszögezni, hogy ez a soda, nem az a soda – a Fizzióban sem mesterséges színezékek, sem sok kukoricaszirup (ezzel helyettesítik az amerikai üdítőkben a cukrot). A „kézműves üdítőket” egyelőre három ízben árulják (Ginger Ale, Lemon Ale és Spiced Root Beer), így aztán kólát továbbra se keressünk. Ugyanazok a baristák osztják majd a szénsavas üdítőket, mint a kávét, de gyorsabban elkészülnek majd velük, viszont – ez is a cég politikájának része – kicsit drágábbak lesznek. Egy nagy üdítő 2,45 USD-be kerül.

FIZZIO2

Az ok, amiért feladták korábbi elveiket egyszerű – a terjeszkedés. A már most is 19 ezer egységet számláló lánc célja, hogy „harmadik hely” legyen az emberek számára – az a hely, ahová mennek, ha éppen nem dolgoznak, vagy nincsenek otthon. Sokan persze erre egy kávézót is alkalmasnak tartanak, de mindenképpen több embert vonzanak akkor, ha szélesítik a termékkört. Ezért vezették be több helyen az év elején az alkoholos italokat, majd azokat az esti menüket, amelyben egy alkoholos ital, és egy étel szerepelt, és ennek a része a társadalomnak afelé a (meglehetősen nagy) része felé való nyitás is, amelyik alapvetően üdítőket fogyaszt.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.