Az iPadek hátterét díszítő tó titkos legendája

Tetszik? Oszd meg:

Sokan ismerik az iPadek alapértelmezett képernyővédőjét. Kellemes, harmonikus, nyugalmat árasztó tó, de elgondolkodtunk már azon, hogy vajon melyik is az az iPad tó, amelyet ujjainkkal oly sokszor megérintünk?

A Piramis-tó Nevadában található, és látványa mellett egyéb érdekességeket, sőt mítoszokat is rejt. A Pyramid Lake Rénótól hatvannégy kilométerre, északkeletre található és a Truckee folyó táplálja, csak hogy földrajzilag is képben legyünk. A legenda szerint halott beteg csecsemők és sebzett szívű sellők szellemei nyugszanak a tó mélyén. A „Water Babies”, akiket a legenda szerint a tóba dobtak, fogyatékkal született gyerekek voltak, akiknek nem sok esélyük lett volna a túlélésre a sivatagi éghajlat miatt. Az odalátogatók szerint ezek a szellemek nem nyugszanak és kísértenek, többen is kiáltásokat és gyereksírást hallottak a tó közelében. A legenda szerint egy sellő lelke is nyugszik a tó vízében, aki szerelmes lett egy törzs tagjába, de nagyon elkeseredett, miután a faluba száműzték. A sellő bosszút esküdött mindenkinek, aki közel merészkedik a tó vízéhez. A helyiek mindenkit figyelmeztetnek a tó veszélyeire, ugyanis a legenda szerint „ha hallod őket, akkor balszerencse fog érni, de ha látod őket, akkor halott vagy”.

piramis to 2

Simon Robinson, harminchét éves tájkertész egy teljes napot töltött a tó partjainál, mivel fanatikusan tudni akarta, hogy pontosan melyik részen is készült az iPadje által hordozott gyönyörű tájkép. Robinson elmesélte, hogy előtte nem is hallott a legendáról, csak az egyik benzinkutas hölgy mesélte el neki. „Azt mondta, hogy sok Apple rajongó érkezik a tó látványa miatt, és ő elmondja nekik a legendát, és figyelmezteti őket, hogy az emberek hallották a furcsa gyerekhangokat a tó partján”. A hölgy azt is elárulta, hogy az idősebb turisták sokkal komolyabban veszik őt, mint az Apple rajongók, „akik inkább a gépekben hisznek, mint a természetfelettiben”.

piramis to 1

Egyes halászokat viszont semmilyen legenda nem rettent el a Piramis-tóban úszkáló halaktól. Robinson beszélt az egyik pecázóval, aki hallott a sellőről és a babasikolyokról is, de őt mindez hidegen hagyja. Elmondta, hogy azt is tudja, minden éven a vízbe fullad egy halász, de ő a rossz időjárási körülményeket és a tó hirtelen mélyülését vonja felelősségre, és nem utolsó sorban az alkoholt. „Sok horgász jön, halászás közben sörözik, elvesztik az egyensúlyukat, és beesnek a 350 láb mély tóba”. Sőt, viccesen megjegyezte, az is lehet, hogy a legendás sellő kedvet kapott a részeg halászokhoz.

piramis to 4

A legenda, ahogy azt már megszokhattuk, továbbra is vitatott. De egy biztos, a hely lenyűgöző és útjára indulhat még egy rejtély, hogy az iPad alkotói miért pont ezt a helyet választották képernyővédőnek.

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.