Apple Park: A világ legértékesebb vállalatának központja San Francisco közelében

Tetszik? Oszd meg:

Gyakran olvasni, hogy az Applenak több pénze van, mint az amerikai kincstárnak. Ez kicsit olyan, mintha almát akarnánk körtével összehasonlítani, mindenesetre annyi igaz, hogy az Egyesült Államok jelenleg húszezer milliárd dollárnyi adósággal rendelkezik, míg a népszerű tech óriás 170 milliárd dollár körüli készpénzhalmon ül, egyre növekvő bevételeinek köszönhetően.

A világ legértékesebb cége

Az Apple részvényárak száguldásával a cég a világon elsőként érte el az ezermilliárd (1 billió) dolláros piaci kapitalizációt. A tőzsdei spekuláció persze nagyban közrejátszik a mérföldkő elérésében, ennek ellenére a cég egyre növekedő mértékű profitot termel, csak 2018 második negyedévében például 53 milliárd dollár bevételük volt a luxusra éhes távol-keleti piacoknak köszönhetően. Összehasonlításképp: 2017-ben (nem negyedév) a magyar állam bevételei 10 millárd dollár körül alakultak.

apple reszvenyarfolyam tozsde ertekes vallalat

Apple részvényárfolyam: A végtelenbe és tovább

A világ legértékesebb cégéhez persze ennek megfelelő központ is dukál: A tavalyi évben kezdték el belakni a hipermodern, űrhajóra hajazó Apple Park -ot a kaliforniai Cupertinóban, 40 percnyi autóútra San Francisco belvárosától. Az épület egészen monumentális, az amerikai technológiai ipar nagyságának és napjainkban még vezető szerepének jelképe. Érdemes meglátogatnunk, ha a környéken járunk, és időnk engedi.

Apple Park – az Űrhajó

Érdemes belenézni a fenti videóba, mely jól mutatja a környék és az épület(ek) adottságait.

A 71 hektáros területre egy 260.000 négyzetméteres, négy emeletes, kör alaprajzú főépület került, melyben naponta 12.000 ember dolgozik az Apple színeiben. A Steve Jobs által megálmodott főhadiszállást direkt úgy tervezték, hogy a környék természetvédelmi menedékre, és ne az irodaházak esetében megszokott betondzsungelre hasonlítson.

Nyugati parti csoportos útjainkon lehetőség nyílik fakultatív program keretében felkeresni az Apple lélegzetelállító központját.

Minden külső fal üvegből, festés és csavarok nélkül

Az épület egy mérföld (1,6 km) kerületű, 462 méter átmérőjű, a föld fölött 4, alatta pedig 3 emelet található. Középen egy 12 hektáros park található, benne mesterséges tóval, őshonos fákkal, gyümölcsfákkal és egyéb növényekkel. Az épület falai kötelezően üvegből készültek, hogy megőrizzék a kapcsolatot iroda és természet között. A teljes dizájn az Apple mérnökeitől származik, az utolsó lift gombot is ők tervezték meg.

Az épületen belül is természetközeli, növényzet, fa, üveg és beton váltakozik

Steve Jobs utolsó nyilvános szereplésén arról beszélt, hogy ugyan nem a legolcsóbb ilyen formabontóra építeni az Apple Park-ot, de nagy eséllyel a világ legjobb irodaépületét alkották meg. melyet a világ minden részéből fel fognak keresni az építészek és építész hallgatók, hogy tanuljanak belőle, inspirálódjanak általa.

 


Egyéni utak esetén, legyen bármilyen fázisban a szervezés, nagy eséllyel tudunk olcsóbb, jobb ár-érték arányú megoldásokat mutatni, mint a nagy szállásfoglaló oldalak. Teszteljen le minket! Állunk rendelkezésre Messengeren egy gyors egyeztetésre.

Morton’s Travel utazási iroda az amerikai csoportos utak piacvezetője.

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.