Disneyland titkai

Tetszik? Oszd meg:

Disneylandet könnyű kiismerni, hiszen az egész nem más, mint habkönnyű szórakoztatás. Igaz, Disneylandnek megvannak a maga titkai. Vannak sötétek, és nem olyan sötétek is.

1. Az alkohol

Úgy tudja mindenki, Disneyland, mint családi hely, nem árul alkoholt. Nos, ez nem igaz – most is van egy hely, ahol lehet sört kapni. Ez a Club 33 – egy exkluzív étterem. Igaz, ide csak a tagok léphetnek be. De volt egy év – még az ötvenes években – amikor mindenütt árultak sört. Hát ennek azért vége.

club33

2. Rágó

Azt gondolnánk viszont, hogy rágót, azt lehet kapni egy családi nyaralóhelyen. Hamis! Disneyland majdnem olyan szigorú rágógumi ügyben, mint Szingapúr. Igaz, büntetés nem jár érte, de kapni azért nem lehet.

3. Holtak

A Kisértetházban állítólag valódi emberi hamvak vannak. Sőt, egyesek állítólag saját szeretteik hamvait szerették volna elhelyezni ott, hogy kedvenc helyeiken nyugodjanak. A Karib-tenger kalózaiban viszont nem állítólag, hanem egészen bizonyosan valódi csontvázak voltak eredetileg. Mostanra már műanyagra cserélték őket.

4. Titkos helyek

A Matterhorn közepében például van egy titkos kis kosárlabdapálya… Másutt pedig Walt Disney nevének kezdőbetűi vannak elrejtve.

5. Híres emberek

Steve Martin páldául itt dolgozott.

6. A titokzatos egér

Mickey Mouse állítólag sosincs két helyen. Ok, ez bárki másra is igaz, de az ő esetében ez azért lehetne máshogy is. De nincs.

mickey-mouse

7. A börtön

Disneylandben elég szigorú viselkedési szabályok vannak. És aki nem tartja be ezeket, azt börtönbe zárják. Nem valódi börtönbe, de valami börtönszerűségbe. Egy titkos helyre, amit csak a beavatottak ismernek. És ahol .. nos, ezt már mi sem tudjuk. Lehet, hogy Blake Lively tudja. Őt már bezárták oda.

8. Macskák

Míg nappal ugye vidám családok lepik el Dinselyandet – éjjel a macskák az urak. Állítólag. A macskák nappal elbújnak és alszanak. Nem szeretik a gyerekeket.

 

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.