3 ok, amiért utasaink szeretik amerikai útjaink fakultatív programkínálatát

Tetszik? Oszd meg:

A bejegyzésben röviden végigvesszük a csoportos utak részvételi díján felül opcionálisan fizetendő fakultatív programok létjogosultságát, mutatunk néhány okot, hogy utasaink miért szeretik ezt a megoldást, majd végül néhány konkrét példát is megnézünk szemléltetésképp.

 

“Miért nincsenek ezek benne a programban?”

 

A fakultatív szó jelentése szabadon választható, nem kötelező. Amerikai csoportos útjainkon a igyekszunk lehető legteljesebb Amerika-élményt átadni utasainknak, azonban az egész napos felfedezés, főleg az első napokon, mikor a világ másik végére, egy új környezetbe, új hangok-szagok-fények közé épp csak megérkeztünk, bizony fárasztó dolog tud lenni.

 

 

27 év utazásszervezési tapasztalattal a hátunk mögött tudjuk, hogy utasaink mennyire sokfélék. Van, aki esténként ezerrel pörögne, tömegbe, koncertre, étterembe vágyik és van, aki az ágyába, hogy teljes kényelemben pihenhessen, vagy épp végignézhesse az aznap készített fényképeit. A mi feladatunk az, hogy minden utasunknak előteremtsük a számára tökéletes amerikai élmény feltételeit. Teljesen egyértelmű, hogy nem minden utasunk vágyik helikopterrel a város fölé, vagy épp egy tipikus Las Vegas-i show-ra, ezért visszatetsző lenne ezeket az egyébként sem olcsó szórakozási lehetőségeket, amelyek ráadásul gyakran már este vannak, a közös programban szerepeltetni.

 

Utasaink visszajelzései és tapasztalt idegenvezetőink javaslatai alapján alakítjuk útjaink állandó programját, a legnépszerűbb fakultatív programok pedig előre beépítésre kerülnek, nem csak a közös menetrendbe, de az utak árába is.

 

Három ok, amiért utasaink szeretik, hogy van választási lehetőségük

 

 

  1. Szabadprogramok – Rengeteg visszajelzést kapunk azzal kapcsolatban, hogy utasaink imádják, hogy lehetőségük van saját felfedezésre is a szabadprogramok keretében. Ekkor ők oszthatják be idejüket, és ha épp ahhoz van kedvük, ülhetnek két órán keresztül egy teraszon tejeskávét szürcsölve, miközben az amerikai élet hömpölyög a szemük előtt. Ilyenkor érdemes a lehető legjobban beolvadni, például egy sárga New York-i taxi bakancslistás leintésével.
  2. Exkluzív lehetőségek – Hajókázás a naplementében a Golden Gate alatt, egy Broadway musical, helikopterezés Manhattan vagy az elképesztő Grand Canyon felett. Életre szóló élmények, amiket Ön is meg tud engedni magának, ha van kedve hozzájuk. Lehetősége mindenesetre lesz.
  3. Ár-érték arány – Azon programok opcionálissá tételével, melyek iránt nem minden utasunk érdeklődik, csökkenteni tudjuk árainkat és időt tudunk felszabadítani egyéni felfedezésre. Fontos tudni azonban, hogy a fakultatív programokat “kiegészítő programnak” is hívhatnánk, hiszen ezek kihagyása nem von le az utazás értékéből, a program ezek nélkül is teljes egész.

 

Következzen néhány fakultatív program a Morton’s Travel amerikai csoportos útjainak kínálatából példaként:

 

New York by Night

 

 

A programon résztvevők a metropolisz egy tematikus éttermében vacsoráznak, majd megcsodálhatják ez esti város fényeit az ikonikus Emprie State Building kilátójából.

 

Helikopteres városnézés a felhőkarcolók felett

Manhattan déli részéről indul ez a felejthetetlen kaland a város fölé. Útlevelet ne felejtsünk el vinni!

 

Broadway musical

Megtekinthet egy zenés showműsort a világhírű Broadway rivaldafényében. Chicago, Motown Musical, Jersey Boys? Ön dönt!

 

Zion Nemzeti Park

 

 

A park Utah állam büszkesége, amely a Virgin-folyó által vájt fenséges kanyonjairól, vízeséseiről és sziklaformációról híres. Népszerű Nyugati Panoráma utunkon válaszható a park felfedezése, egy outlet bevásárló körút vagy szabadprogram helyett.

 

Universal Studios

Los Angelesben utasaink betekinthetnek a filmkészítés kulisszái mögé. Olyan népszerű filmek díszletei között, mint a King Kong, Múmia vagy a Jurassic Park, minden korosztály fantasztikusan fogja érezni magát.

 

Everglades Nemzeti Park

Hogy hangzik az, hogy légpárnás járművel száguldozhat a floridai mocsárvilágban? Talán kicsit túloztunk: A program során tapasztalt vezetővel fedezheti fel a madarak és aligátorok birodalmát.  

 

Bármilyen, az USA-val, amerikai csoportos utakkal vagy általában utazással-utaztatással kapcsolatos kérdésben állunk rendelkezésre a fenti elérhetőségeken és Facebook oldalunkon. Egyéni utazás esetén is érdemes megkeresni a Morton’s-t: fogunk tudni mutatni olcsóbb árakat a nagy szállásfoglaló oldalakon látott helyszínekre. Ugyanígy tudunk segíteni autóbérlésben és az ezzel kapcsolatos, fontos tudnivalók átadásában, belépők intézésében, szervezésben, legyen bármilyen fázisban az előkészítés.

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.